O Anđelima

Prije nego počnem pisati na ovu temu, želim izraziti veliku zahvalnost anđelima, koji su iz temelja promijenili moje shvaćanje života, postojanja i svijeta kao takvog. Eto, moje HVALA! HVALA! HVALA!, neka odzvanja u riječima i mislima prostranstvom Svemira.

Što reći o anđelima? Hmm…anđeli…oni su ljubav, savršena, čista, potpuna, jednostavna i cjelovita ljubav. Ne znam da li je za bivanje u sadašnjem trenutku potrebno spominjati prošlost i kako se ljudski rod kroz povijest nosio s time da anđeli jesu, postoje i da su vrlo, vrlo aktivni na ovoj razini bivanja.

Koliko mi je poznato, anđele spominju sve religije svijeta, ali ih nazivaju drugačijim imenima. Možda je ovo zanimljiva tema za raspravu na jednoj budućoj multinacionalnoj konferenciji predstavnika svih rasa, naroda, uvjerenja i religija. Možda će na toj konferenciji upravo anđeli dovesti čovječanstvo do spoznaje da smo svi Jedno, jer smo svi potekli iz istog Izvora. Tako smo svi, bez obzira na spol, boju kože, vjerska uvjerenja, funkcije u društvu, financijsku situaciju, zdravstveno stanje, u konačnici Božja djeca. Smijemo li se tako zvati? Pitajte anđele, oni će to najbolje znati. Jer su upravo oni poslani kao pomoć djeci Božjoj.

Ima li svatko od nas anđela čuvara? Ima, možda i više od jednog. Anđeli nisu isključivi, ljubav ne poznaje isključivost i granice.

Mogu li se anđeli utjeloviti? Mogu, ako smatraju da je to potrebno učiniti.

Mogu li anđeli biti “zli”? Ne mogu, jer su oni čista svjetlost i ljubav, a u svjetlosti i ljubavi nema tame. Zlo je ljudska kategorija kojom imenujemo nešto što je različito od našeg prirodnog stanja – dobrote.

Trebam li se obraćati Bogu ili anđelima? Bog je Stvoritelj i anđela i čovjeka. Bog jest sve. Apsolut čistoće, sveznanja, ljubavi, inteligencije. Kad razgovarate s Bogom (bez obzira na koji to način činite: molitvom, pjesmom, zahvalnošću…), anđeli su uz vas. Kad zazovete anđele, zajedno s njima slavite Boga. Jedno ne isključuje drugo.

Kako mogu čuti što mi anđeli imaju za reći? “Tražite i naći ćete. Kucajte i otvorit će vam se” 🙂 Znate tko je izrekao ove riječi. Naravno, to je bio Isus. Predlažem da mu, barem za sada, vjerujete na riječ. Kada vam se ove riječi počnu manifestirati u životu, tada ćete znati. A zahvalnost će se pojaviti kao svakodnevna prirodna životna potreba. Nešto…poput disanja.